Over mij

Hoi,
Mijn naam is Nina Io Ka en ik ben 53 jaar. De naam "IoKa" is vier jaar geleden op een bijzondere wijze tot mij gekomen en gebruik ik sindsdien. Vandaar ook de naam van mijn website.

Als kind voelde ik mij al anders. Ik deed allerlei wijze en rake uitspraken waarbij menig wenkbrauw omhoogging. Ik zag ook dingen die andere mensen niet zagen, maar daar was ik mij niet van bewust. Ik onthield veel details, vooral beelden. Ik maakte vaak foto's in mijn hoofd van bepaalde situaties die ik graag wilde onthouden. Als wijs, hooggevoelig, helderziend kind met een rijke fantasie vond ik de wereld fascinerend en tegelijkertijd ook beangstigend. Ik begreep er vaak niet veel van. Ik vond het allemaal zo grof en luid. En toen de omstandigheden binnen ons gezin dramatische vormen aannamen, ging ik steeds meer in de overlevingsstand. Mijn vader was manisch-depressief en dat had een grote invloed op mij. Het "overleven" betekende voor mij ook "uit mijn lichaam gaan". En zo heb ik geleerd om te reizen in de dimensies. Eerst als overlevingsmechanisme. Nu om informatie uit op te halen en als tool om anderen mee van dienst te zijn.

Hoewel het helder zien mij als kind veel angst en verwarring heeft gebracht, zie ik de laatste jaren ook vooral mooie dingen waar ik intens van kan genieten! Vooral in de natuur die mijn hele leven al mijn steun en toeverlaat is geweest. En ik wil al dit moois ook graag delen met anderen. "Het onzichtbare zichtbaar maken", dat is een rode draad in mijn kunst.

In het jaar 2000 ontmoette ik een bijzondere vrouw. Dat veranderde mijn hele leven. Ze maakte mij ervan bewust dat ik een lichtwerker ben. Ze vertelde mij dat ik mensen kon lezen en dat ik in staat was om healingen uit te voeren. Ze leerde mij hoe dat ging. Ze leerde mij hoe ik vanuit mijn hart kon communiceren. "Zeggen wat is" noemde ze dat. Dat jaar was het begin van de spirituele ontdekkingsreis en van het steeds meer her-inneren van wie ik ben. Van het zuiver channelen. Van het (bewust) contact maken met de Bron.

Maar het proces van ontwaken ging niet zonder slag of stoot. In 2007 begon voor mij een periode wat ook wel De donkere nacht van de Ziel genoemd wordt. De oude alchemisten beschrijven dit proces als  "Nigredo". Hoewel het me inmiddels duidelijk is dat deze benaming voor diverse processen wordt gebruikt, is het voor mij een aanduiding die precies weergeeft hoe ik het ervaren heb. En dan in de hefstigste vorm.  Voor mij een sjaministische reis. Een diep ontwaken. In 2011 was het ergste voorbij en had ik een complete metamorfose ondergaan. Ik was totaal in het duister geweest en vond mijn weg weer langzaamaan terug naar het licht. De geboorte van mijn dochter was daarbij een enorme stimulans. Het hele proces had zo'n 10 jaar in beslag genomen en ik zal het nooit vergeten.

Pas later begreep ik waarom ik deze duistere periode meegemaakt had. In 2017 kwamen er traumatische herinneringen uit mijn jeugd naar boven. Ik kwam erachter dat ik die herinneringen helemaal geblockt had in mij geheugen. Toen ik in aanraking kwam met een Akashic reader, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Deze vrouw verwees mij naar een Sjamaan. Deze sjamaan heeft ervoor gezorgd dat ik en mijn energiesysteem weer optimaal kan helen en functioneren. Mijn gaven kwamen steeds meer naar de oppervlakte. Ik leer daar ook steeds beter mee omgaan. De laatste 3 jaar kreeg ik lessen via mijn innerlijke leiding om zo tot meesterschap te komen. En daar ben ik nu nog steeds mee bezig. Om mezelf daarin te blijven ontwikkelen.

In de tussentijd kon ik steeds meer van mijn gaven gebruiken tijdens mijn werk als docent en later als begeleider van autistische en hoogbegaafde kinderen. In februari 2019 kwam een einde aan deze carriƫre en was het tijd om mij full-time te wijden aan mijn energiewerk door middel van lichtkunst en het lichtwerk tijdens sessies met mijn cliƫnten!

Deze website is daar onder andere het resultaat van. 

Nina IoKa

Licht kunstenaar/ Multi-creator
&
Nieuwe realiteits brenger/ Healer